diumenge, 21 d’abril del 2013

Magret d'ànec amb ceba confitada i melmelada de maduixes

Avui diumenge i per acabar bé la setmana, us presento un plat perquè el dia de Sant Jordi pogueu triomfar amb les vostres respectives parelles, coneguts o familiars com ho vaig fer el primer dia que el vaig cuinar.
Així doncs, la primera recepta del blog és per tu.


Ingredients per quatre persones:

3 magrets d'ànec.
3 cebes de figueres grans.
1 got de vi blanc.
160 gr. de melmelada de maduixa.
Sal i pebre.

Preparació:

Agafem una paella i la calentem a foc molt alt. Mentrestant, disposem dels magrets d'ànec prèviament nets i els hi fem uns talls horitzontals, tant a la part posterior com l'anterior. Els sal pebrem i els sellem 5 minuts per cada banda amb el foc molt alt. Passats aquest 10 minuts, tapem els magrets amb una tapa i els tornem a coure 5 minuts més per cada banda a foc mig. Treiem els magrets de la paella i els reservem.

Tot seguit, tallem la ceba a juliana i l'aboquem dins la paella amb el foc alt, la salem  i l'enrossim amb el propi greix que ens ha deixat els magrets d'ànec. Quan veiem que la ceba començar a daurar-se, afegim el vi blanc, deixem que s'evapori l'alcohol i baixem el foc mig-baix durants uns 30 - 40 minuts fins que la ceba tingui un to rossat, marronós. Serà en aquest punt quan afegirem la melmelada de maduixa i la courem uns 15 minuts més a foc baix.

I per finalitzar el plat, filetegem els magrets d'ànec, els disposem en un plat o en una safata. Afegim la ceba confitada amb la melmelada de maduixa al costat, al damunt o en una salsera, a gust de cadascú i ja estarà llest per menjar. 

Un arròs blanc, una barreja d'enciams (mezclum) o unes patates fregides seria un bon acompanyament del plat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada