dimarts, 23 d’abril del 2013

Pastís de Sacher

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi i perquè pogueu fer unes bones postres, us presento el pastís de Sacher, originari d'Austria i creat per Franz Sacher a l'any 1832.

Ingredients per 8 persones:

6 Ous.
250 gr. de cobertura de xocolata.
125 gr. de mantega.
120 gr. de farina.
275 gr. de sucre.
80 gr. de sucre llustres.
¼ litre de nata líquida.
5 gr. de llevat "Royal".
250 gr. de mermelada l'albercoc.
2 gots de xupito de licor (whisky, ron, cognac...).
150 ml d'aigua.


Preparació:

Posarem a fondre 180 gr. de cobertura de xocolata al bany maria o al microones (potència màxima uns 20-30 segons aprox.) i li afegim 100 gr. de mantega. Mentrestant, separarem els rovells de les clares.
Disposem dels rovells, 80 gr. de sucre, la cobertura de xocolata (prèviament fossa amb la mantega), 120 gr. de farina tamitzada i el llevat i ho barregem tot fins que obtinguem una textura homogènia.

Tot seguit, muntem les clares a punt de neu amb el sucre llustre i les afegim poc a poc a la barreja anterior. En aquest cas, ho farem amb moviments suaus de baix a dalt perquè no s'ens baixin les clares a punt de neu.
Engreixem el motlle amb mantega i farina i aboquem la barreja on ho courem al forn a uns 180º durant 30 - 40 minuts aproximadament.

Un cop fred, el desmotllem, l'igualem i el tallem per la meitat.

Posem en un cassó 75 ml d'aigua, 75 gr de sucre i els 2 gots de xupito del licor escollit  i ho durem a ebullició durant 5 - 7 minuts. Tot seguit, untem les dues meitats del pa de pessic amb l'almívar i, en una d'elles, la mermelada d'albercoc.Tapem el pastís amb les dues meitats del pa de pessic i ho reservem.

Disposem de 150gr. de cobertura de xocolata i 25 gr. de mantega i la fonem al bany maria o al microones (potència màxima uns 20-30 segons aprox.). Mentrestant, farem un almívar amb 60ml d'aigua i 125gr. de sucre durant 5 - 7 minuts a ebullició. I ho deixarem refredar.

En acabat, barregem l'almívar, poc a poc, a la xocolata que tenim al bany maria o que hem fos amb el microones i la nata líquida. Disposem d'aquesta barreja i l'aboquem damunt del pastís repartint-la amb l'ajuda d'una espàtula fins que quedi un pastís uniforme.

Ho deixem refredar a temperatura ambient i ja estarà llest per menjar.

Unes maduixes, uns gerds o nata muntada serien una bona guarnició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada