dilluns, 29 d’abril del 2013

Brou o caldo de carn i verdures

Moltes vegades a la primavera ens comença a venir de gust plats lleugers i refrescants degut a les temperatures suaus i agradables, però com que també és una estació de traspàs, contiuem menjant aquells plats més consistents propis de l'hivern, així doncs, un brou o caldo de carn i verdures similar a l'escudella de Nadal sempre és una bona opció.


Ingredients per 10 -15 racions:

15 - 20 litres d'aigua.
1 peu de porc.
1 tros de morro de porc.
1 orella de porc.
3 costelles de porc.
1 os de vedella.
1 os d'espinada.
1 tros de conill de vedella.
1 carcassa de pollastre.
2 aletes de pollastre.
2 pits de pollastre.
3 o 4 fulles d'api.
3 pastanagues.
1 nap.
1 xiribia.
1 porro.
1/4 de col.
2 patates.
1 tomàquet.

Preparació:

Disposarem d'una olla amb aigua i la posarem a foc màxim perquè arrenqui el bull.

Mentrestant, netejarem la carn i les verdures que afegirem a l'olla i ho bullirem durant unes 2 - 3 hores. 

Durant aquest temps, retirarem les impureses que resten a la superfície. així com, tindrem especial cura amb l'olla que utilitzarem ja que podria ser que l'aigua minvés més del normal, llavors serà quan anirem afegint aigua bullint (per no trencar la cocció) fins tornar-la a omplir. Aquest procediment, podria repetir-se diverses vegades. 

Transcorregudes aquestes 2 - 3 hores apagarem el foc, ho colarem i el caldo ja estarà llest menjar.

La carn que hem bullit la podrem aprofitar com acompanyament del caldo, com a segon plat o la guardarem al frigorífic o congelador per tal de fer cuina de reciclatge amb uns canelons o unes croquetes.

El brou ens els podrem beure sol, acompanyat amb pasta i/o un ou o amb el bullit, així com, el podem utilitzar per fer rostits, salses o altres plats que presicen brous.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada