divendres, 26 d’abril del 2013

Espàrrec verd o de marge confitat

Aprofitant que la primavera ens ofereix un gran ventall de productes agrícoles, avui us presento l'espàrrec verd o de marge. Ric en àcid fòlic, potasi i fibra, així com, baix en calories i en sal, a més, no conté ni colesterol ni greix.
El podem trobar de dues maneres: salvatge o de cultiu. El salvatge el trobarem a la primavera sobretot, molt més gustós i preuat degut a la seva condició de producte de temporada. I després, trobarem el de cultiu o de conreu amb pràcticament les mateixes propietats però durant tot l'any.

Avui utilitzarem una tècnica culinària, el confitat, i ho farem de dues maneres diferents vàlid per altres hortalisses o verdures com la carxofa, l'all tendre, el porro, el pebrot...


Ingredients per quatre persones:

3 manats d'espàrrecs verds o de marge.
300 ml. d'oli d'oliva 0'4º.

Preparació: (1)

Disposem dels espàrrecs i li tallarem la part blanca que hi ha a la part inferior de l'espàrrec. Tot seguit, tallarem cada espàrrec per la meitat i els posarem en un cassó.

Hi afegirem l'oli dins del cassó fins cobrir-los i ho posarem al foc al màxim.

Un cop arrenqui el bull ho deixarem durant 5-6 minuts. Transcorreguts aquests minuts, els retirarem del foc i els reservarem fins que es refredin llestos per menjar.

Els podem guardar amb l'oli a la nevera, al congelador o amb pots al bany maria.

Preparació: (2)

Disposem dels espàrrecs i li tallarem la part blanca que hi ha a la part inferior de l'espàrrec. Tot seguit, tallarem cada espàrrec per la meitat i els posarem en un cassó.

Hi afegirem l'oli dins del cassó fins cobrir-los i ho posarem al foc baix uns 70º-80º aproximadament (número 3-4 en vitroceràmica) durant unes 4 o 5 hores sense que arribi a bullir l'oli.

Un cop hagi passat el temps els retirarem del foc i els reservarem fins que es refredin llestos per menjar.

Els podem guardar amb l'oli a la nevera, al congelador o amb pots al bany maria.

Una torrada amb salsa romesco, ceba escalivada, l'espàrrec verd i formatge de cabra gratinat, és una opció que de ben segur, els que sou amants del formatge de cabra o de la salsa romesco us agradarà.

Una truita d'espèrrec verd, també és una opció que no ens deixarà mai de sorpendre'ns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada