dijous, 9 de maig del 2013

Farcit de canelons o de croquetes de bullit



A l'última entrada vàrem fer brou de carn i verdures, doncs bé, amb la carn que ens va sobrar i que vam guardar al congelador o a la nervera la utilitzarem per fer cuina de reciclatge, el farcit de canelons o de croquetes de bullit.




Ingredients per 15 - 20 croquetes:

El pollastre, porc, vedella utilitzat per fer el brou de caldo.
1 ceba.
20 gr. de pernil salat trinxat.
5 c/s de farina.
1 litre de llet.

Preparació:

Disposarem de la carn, prèviament desconegelada i la desossarem. Tot seguit, la trinxarem o bé amb el robot elèctric (un, dos, tres) o amb una picadora tradicional i ho reservarem.

Agafarem la ceba i la tallarem a daus molt petits. Posarem una paella amb oli al foc i quan estigui ben calent afegirem el pernil salat * i la ceba. Ho sofregirem tot fins que la ceba quedi ben transparent. Llavors, abocarem la carn trinxada i ho remenarem. Tot seguit, afegirem la farina i la courem fins que quedi rossa i integrada a la carn, aleshores serà el moment ideal per afergir-li la llet a poc a poc sense parar de remenar per evitar grumolls i que s'ens enganxi la massa. Sabrem que la massa o el farcit estarà llest quan no s'enganxi a la paella i tingui una textura elàstica. En acabat, ho reservarem i ja estarà llest per menjar.

Podem fer unes "canels" o donar-li formar de croqueta al farcit i passar-ho per ou batut i farina de galeta i ja tindrem fetes les croquetes.

* El pernil salat el posem per neutralitzar el possible gust de bullit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada