dilluns, 20 de maig del 2013

Macarrons a l'estil de la iaia



Els macarrons, com qualsevol altra pasta, els podem menjar de mil i una manera i com herència grastronòmica familiar us presento aquest macarrons a l'estil de la iaia o amb tonyina.



Ingredients per quatre persones:

400 gr. de macarrons (Recomenables amb ou)
2 llaunes de tonyina.
1 ceba.
1 got de vi blanc. (Opcional)
200 gr. de tomàquet ratllat.
3 c/s de farina.
600 ml. de llet.

Preparació:

Disposarem d'una olla amb força aigua (3-5 litres) i la posarem a bullir.

Mentrestant, posarem al foc una paella amb oli i quan estigui ben calent i abocarem la tonyina, prèviament escorreguda. Quan la tonyina ja estigui ben enrossida, afegirem la ceba tallada a daus molt petits i ho continuarem sofregint, llavors serà el moment que abocarem el vi blanc i quan s'hagi consumit l'alcohol i afegirem el tomàquet, deixant-lo que quedi ben reduït.

Simultàneament, quan l'aigua hagi arrancat el bull, bullirem la pasta. (El temps de cocció ens l'indicarà el paquet, normalment és sobre 12 - 15 minuts)

En acabat, quan tinguem el sofregit al seu punt, afegirem la farina i la courem fins que es faci una massa. Tot seguit, abocarem la llet, a poc a poc, sense deixar de remenar fins obtenir una crema tipus beixamel.

Escorrarem els macarrons, els afegirem a la crema o al sofregit que hem fet, els remenarem i els courem durant una estona a foc molt lent. I ja estaran per menjar.

Els podem gratinar o ratllar-li formatge parmesà per damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada