divendres, 7 de juny del 2013

Tàrtar de salmó





Ara que tot just estem a finals d'estiu i començarem a menjar plats tebis o freds, avui us presento un tàrtar de salmó ric en proteines i omega 3.





Ingredients per quatre persones:

500 gr. de salmó fresc.
2 llimones.
2 c/s de alfàbrega seca.
2 c/s d'orenga.
2 ous durs.
1 ceba de figueres.
1/2 got d'oli d'oliva verge extra.
3 c/s de vinagre.

Preparació:

Disposarem del salmó i el tallarem a daus. El posem dins d'un bol i li abocarem el suc d'una llimona i mitjà, les herbes (orenga i alfàbrega) i ho remenarem. Filmarem el bol perquè quedi hermètic i ho reservarem a la nevera durant una hora aproximadament perquè maceri.

Mentrestant, tallarem l'ou dur i la ceba a daus molt petits i ho reservarem.

Transcorreguda la hora, veurem que el color del salmó ha canviat i és més clar, això voldrà dir que la maceració ha estat òptima. Llavors serà quan barrejarem l'ou dur, la ceba, l'oli i el vinagre i ho remenarem fins que estiguin tots els aliments ben integrats. En aquest punt, ja estarà llest per menjar.

Hi podem afegir tàperes en vinagre o mostassa Dijon, això si, en depriment de la quantitat de vinagre, ja que són dos productes bastant àcids i avinagrats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada