dilluns, 17 de juny del 2013

Gaspatxo



Moltes vegades, quan s'apropen les diferents estacions de l'any ens enrecordem de la mare o el pare o de l'àvia o del veí o... i no perquè tinguem un vincle afectiu directe, si no perquè són dies de receptes de temporada, així que avui toca endinsar-nos al sur d'Espanya i gaudir d'un bon gaspatxo ben fred com a entrant o de postres per finalitzar l'àpat.



Ingredients:

1 barra de pa sec de ¼.
8 tomàquets.
¾ de pebrot verd.
2 cebes mitjanes.
1 gra d'all.
Sal.
200 ml d'oli
75 ml vinagre.

Preparació:

Mullarem el pa sec amb aigua i el deixarem uns tres quarts d'hora fins que s'estovi.

Mentrestant, tallarem els tomàquets, el pebrot verd, les cebes i l'all i els abocarem en un recipient que barrejarem amb l'oli, el vinagre i sal.

Tot seguit, escorrarem el pa, l'afegirem al recipient i ho triturarem tot amb un braç elèctric fins que quedi una barreja homogènia.

En acabat, ho passarem per el colador xino o per un colador convencional per tal de que quedi la barreja ben fina. Si veiem que queda molt espesa hi afegirem aigua. Ho deixarem reposar a la nevera unes dues hores perquè agafi temperatura i ja estarà llest per menjar.

Segons la zona geogràfica hi posen cogombre.

Podem acompanyar el gaspatxo amb un assorit de verdures tallades a daus ben petits com ceba, pebrot verd i vermell, enciam, cogombre inclús podem afegir-hi surimi, ou dur, crostons...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada