dijous, 4 de juliol del 2013

Tomàquets farcits






Després de quinze dies sense publicar i seguint amb la línia dels aliments i menjars de temporada, avui us presento els tomàquets farcits. Una recepta típica de l'estiu rica en potasi, magnesi i fòsfor. 





Ingredients per quatre persones:

4 tomàquets de Montserrat.
2 ous durs.
1 llauna de tonyina grossa o 2 de petites.
6 barretes surimi.
1 ou.
300 ml. d'oli.
1 c/s de vinagre.
1 pessic o 1/2 c/c de sal.

Preparació:

Disposarem dels tomàquets, prèviament nets, i els hi farem una obertura per la part superior d'uns 3 - 5 cm de diàmetre. Els buidarem amb l'ajuda d'una cullera sopera treient tota la polpa que reservarem en un bol.

Tot seguit, tallarem els ous durs a daus petits, les barretes de surimi i la tonyina i ho abocarem tot en el bol on teníem la polpa del tomàquet.

Farem la maionesa amb l'ou, l'oli, el vinagre i la sal i la barrejarem amb els ingredients anteriors fins obtenir un farcit. Llavors serà quan farcirem els tomàquets, els deixarem a la nevera durant un parell o tres hores mínim i ja estaran llestos per menjar.

També podem farcir els tomàquets amb gambes, pebrot, ceba, olives, tàperes, cogombre... Sempre dependrà del nostre gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada