dilluns, 22 de juliol del 2013

Carpaccio de rap amb crosta d'olives i avellanes amb vingreta de tomàquet





Després d'uns quants dies d'inactivitat blogera i amb aquest dies de força calor, avui us presento un carpaccio de rap que no us deixarà indiferents i que de ben segur, us encantarà la combinació de rap, crosta i vinagreta.






Ingredients:

300 gr. de oliva negra.
200 gr. de oliva verda.
200 gr. d'avellana torrada.
2 kg de rap.
1 got de tomàquet.
Oli.
Vinagre blanc.
Sal.
Pebre.

Preparació:

Disposarem d'una safata de forn i d'un paper de forn antiadherent on hi posarem les olives verdes i negres per deshidratar-les al forn durant uns 45 minuts - 1 hora aproximadament a 150º.

Mentrestant pelarem les avellanes i farem la vinagreta.

Agafarem un bol, afegirem un got de tomàquet fresc triturat i col·lat, una part de vinagre per dues d'oli, sal, pebre i ho barrejarem fins obtenir la vinagreta.

Tot seguit, triturarem les olives deshidratades i les avellanes amb un braç elèctric obtenint una massa homogènia que serà la crosta.

Extrendrem la crosta damunt d'un paper de forn fent un llit o una capa ben fina i posarem el filet del rap a sobre (que ens ha netejat i separat els filets el peixeter o nosaltres mateixos) i ho enrotllarem. Un cop estigui la crosta enganxada al filet, ho posarem amb paper film i ho tornarem enrotllar ben fort fins que quedi ben compacte. En acabat, ho filmarem de nou i ho posarem al congelador.

Transcorregudes unes 6 hores, agafarem el filet de rap amb la crosta del congelador i el tallarem amb una màquina de tallar embotit ben fi. Ho posarem damunt d'un plat o safata, afegirem la vinagreta de tomàquet i ja estarà llest per menjar.

Podem posar festucs, ametlles o qualsevol altre fruit sec a la crosta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada