dimecres, 30 d’octubre del 2013

Panallets de pinyons




Avui coincidint amb la vigília de la nit de la castanyada o internacionalment el dia de Halloween, us presento una recepta heredada del meu avi i conservada per la meva mare.




Ingredients:

500 gr. de ametlla marcona ratllada.
500gr. de sucre.
1 patata petita.
1 llimona (Opcional).
200 gr. de sucre.
2 ous.

Preparació:

Disposarem d'un cassó i bullirem la patata. Un cop cuita, la trinxarem i la deixarem refredar.

Tot seguit, disposarem d'un bol i barrejarem l'ametlla, el sucre, la patata i la pell de llimona (opcional) fins que ens quedi una massa ben homogènia. Si veiem que ens queda un mica seca i afegirem unes gotes d'aigua per tal d'amorosir-la.

En acabat, la deixarem reposar 1 hora i mitja aproximadament.

Transcorregut el temps de repòs, farem unes boles i les passarem per un plat amb pinyons perquè s'enganxin.

Col·locarem les boles amb els pinyons en una safata de forn amb paper sulfuritzat o silpat perquè no s'enganxin i les pintarem amb l'ou batut.

Prèviament calentarem el forn a 250º.

Posarem les boles amb els pinyons i pintades amb l'ou al forn entre 6 - 8 minuts fins que quedin ben daurades.

Les treurem del forn, les deixarem refredar i ja tindrem els panallets fets i llestos per menjar.

Podem canviar els pinyons per coco o barrejar cafè a la massa o codonyat al mig de la massa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada