Després de gaudir uns quants dies a Madrid, avui us presento uns callos que durant molts anys va ser un dels meus plats preferits.
Ingredients per 4 persones:
500 gr. de cap i tripa.
3 talls de xoriç.
2 cebes de figueres.
200 ml. de tomàquet triturat.
1 got de vi blanc.
3 caienes o "bitxos".
2 llesques de pa.
8 ametlles marcones pelades i crues.
1 gra d'all.
Julivert.
Oli.
Sal.
8 grans de pebre.
Preparació:
Disposarem d'una olla plena d'aigua i la posarem al foc fins que arrenqui el bull. Afegirem el pebre, una mica de sal, el cap i la tripa i ho courem durant 30 minuts.
El cap i la tripa normalment el vénen ja bullit, però es recomanable bullir-ho una estona més.
Mentrestant, disposarem d'una cassola, tirarem un raig d'oli i la posarem al foc. Tallarem la ceba a daus ben petits i tant bon punt l'oli estigui calent sofregirem la ceba i el xoriç.
Un cop enrossida la ceba i el xoriç, afegirem la caiena o "bitxos" i el vi. Ho deixarem 2 minuts perquè tregui l'alcohol i abocarem el tomàquet triturat deixant-lo sofregir a foc lent uns 30 minuts aproximadament.
Un cop, el cap i la tripa la tinguem bullida serà el moment que ho colarem i ho reservarem.
Transcorreguts els 30 minuts, serà quan abocarem el cap i la tripa al sofregit. Si veiem que el sofregit es massa espès llavors afegirem un parell de gots del caldo que hem utilitzat per bullir el cap i la tripa i que havíem reservat. I ho deixarem coure durant uns 30 minuts més a foc lent.
Llavors, serà quan disposarem d'una paella amb oli i fregirem l'all, les ametlles i les llesques de pa per aquest ordre.
Tot seguit, trinxarem amb el morter l'all, les ametlles i les llesques de pa, juntament amb una mica de julivert.
Ho abocarem al sofregit amb el cap i la tripa hi courem uns 10 minuts més.
Passats aquest 10 minuts ja tindrem els callos llestos per menjar.
Passats aquest 10 minuts ja tindrem els callos llestos per menjar.
Podem fer la mateixa recepta amb orella o peus de porc o inclús amb llengua de vedella o de porc. Per acompanyar també podem barrejar un cigrons.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada