diumenge, 17 de novembre del 2013

Callos





Després de gaudir uns quants dies a Madrid, avui us presento uns callos que durant molts anys va ser un dels meus plats preferits.






Ingredients per 4 persones:

500 gr. de cap i tripa.
3 talls de xoriç.
2 cebes de figueres.
200 ml. de tomàquet triturat.
1 got de vi blanc.
3 caienes o "bitxos".
2 llesques de pa.
8 ametlles marcones pelades i crues.
1 gra d'all.
Julivert.
Oli.
Sal. 
8 grans de pebre.

Preparació:

Disposarem d'una olla plena d'aigua i la posarem al foc fins que arrenqui el bull. Afegirem el pebre, una mica de sal, el cap i la tripa i ho courem durant 30 minuts.

El cap i la tripa normalment el vénen ja bullit, però es recomanable bullir-ho una estona més.

Mentrestant, disposarem d'una cassola, tirarem un raig d'oli i la posarem al foc. Tallarem la ceba a daus ben petits i tant bon punt l'oli estigui calent sofregirem la ceba i el xoriç. 

Un cop enrossida la ceba i el xoriç, afegirem la caiena o "bitxos" i el vi. Ho deixarem 2 minuts perquè tregui l'alcohol i abocarem el tomàquet triturat deixant-lo sofregir a foc lent uns 30 minuts aproximadament.

Un cop, el cap i la tripa la tinguem bullida serà el moment que ho colarem i ho reservarem.

Transcorreguts els 30 minuts, serà quan abocarem el cap i la tripa al sofregit. Si veiem que el sofregit es massa espès llavors afegirem un parell de gots del caldo que hem utilitzat per bullir el cap i la tripa i que havíem reservat. I ho deixarem coure durant uns 30 minuts més a foc lent.

Llavors, serà quan disposarem d'una paella amb oli i fregirem l'all, les ametlles i les llesques de pa per aquest ordre. 

Tot seguit, trinxarem amb el morter l'all, les ametlles i les llesques de pa, juntament amb una mica de julivert.

Ho abocarem al sofregit amb el cap i la tripa hi courem uns 10 minuts més.

Passats aquest 10 minuts ja tindrem els callos llestos per menjar.

Podem fer la mateixa recepta amb orella o peus de porc o inclús amb llengua de vedella o de porc. Per acompanyar també podem barrejar un cigrons. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada