dimarts, 22 d’octubre del 2013

Pop a la gallega





El plat que us presento avui no té cap misteri, ni en l'origen ni en els ingredients, simplement un regal pels amants del pop a la gallega.




Ingredients per 4 persones:

2 kg de pop de dues ventoses.
4 patates.
Oli d'oliva verge extra.
Sal.
Sal gruixuda.
Pebre vermell picant.

Preparació:

Primer de tot, congelarem el pop com a mínim 24h per assegurar-nos de que les fibres es trenquen.

Disposarem d'una olla amb abundant aigua i sal, la posarem al foc fins que bulli. Serà en aquest punt quan posarem el pop al foc amb les patates.

És molt important que les patates sigui igual de grans que el cap, ja que un cop estiguin les patates cuites voldrà dir que el pop també ho està. 

De no tenir patates del mateix tamany, courem el pop 45 minuts per cada kg. Si passat el temps tenim dubtes sobre la seva cocció, llavors punxarem el pop amb un ganivet i si al clavar-lo notem que traspassa la pota llavors voldrà dir que el pop ja està cuit, de contrari, caldrà més temps de cocció. 

Un cop cuit el pop, retirarem les patates i el deixarem refredar dins la mateixa aigua.

Mentrestant, disposarem d'una safata, tallarem la patata a rondanxes i les posarem damunt de la safata.

Tot seguit, tallarem el pop també a rondaxes i les posarem damunt de la patata. Salarem amb la sal gruixuda agust de cadascú, afegirem el pebre vermell picant i en acabat, tirarem un bon raig d'oli.

Llavors, ja estarà llest per menjar.

Podem canviar el pebre vermell picant per pebre vermell dolç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada