Com ja va essent tradicional en aquestes èpoques de l'any, que millor que gaudir de jornades gastronòmiques calentes, així que avui us presento una sopa de ceba.
Ingredients per 4 persones:
4 cebes de Figueres.
1 got de vi de Oporto.
2 litres de brou de carn.
3 llesques de pa de pagès.
4 ous.
Oli.
Sal.
Preparació:
Disposarem d'una olla amb oli i la posarem al foc.
Tallarem les cebes a juliana, les afegirem a l'olla amb l'oli ja calent i les deixarem daurà una bona estona.
Quan veiem que la ceba ja està ben enrossida, abocarem el vi de Oporto i ho courem 5 - 6 minuts més perquè tregui tot l'alcohol. Serà llavors, quan afegirem el brou de carn i ho deixarem a foc lent durant una hora.
Mentrestant, tallarem el pa a daus i els fregirem amb una paella amb oli ben calent.
Transcorreguda la hora, rectificarem de sal, afegirem els ous i ho remenarem fins que qualli. Serà en aquest punt quan la sopa la podrem serví, tirar-li els daus de pa i ja estarà llesta per menjar.
Podem acompanyar el plat amb formatge i gratinar-ho o canviar el vi de Oporto per vi blanc o el brou per aigua o els daus de pa per llesques de pa sec o en comptes d'ou cru fer-ho amb ou dur.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada