dijous, 28 de novembre del 2013

Sopa de ceba



Com ja va essent tradicional en aquestes èpoques de l'any, que millor que gaudir de jornades gastronòmiques calentes, així que avui us presento una sopa de ceba.




Ingredients per 4 persones:

4 cebes de Figueres.
1 got de vi  de Oporto.
2 litres de brou de carn.
3 llesques de pa de pagès.
4 ous.
Oli.
Sal.

Preparació:

Disposarem d'una olla amb oli i la posarem al foc.

Tallarem les cebes a juliana, les afegirem a l'olla amb l'oli ja calent i les deixarem daurà una bona estona.

Quan veiem que la ceba ja està ben enrossida, abocarem el vi de Oporto i ho courem 5 - 6 minuts més perquè tregui tot l'alcohol. Serà llavors, quan afegirem el brou de carn i ho deixarem a foc lent durant una hora.

Mentrestant, tallarem el pa a daus i els fregirem amb una paella amb oli ben calent.

Transcorreguda la hora, rectificarem de sal, afegirem els ous i ho remenarem fins que qualli. Serà en aquest punt quan la sopa la podrem serví, tirar-li els daus de pa i ja estarà llesta per menjar.

Podem acompanyar el plat amb formatge i gratinar-ho o canviar el vi de Oporto per vi blanc o el brou per aigua o els daus de pa per llesques de pa sec o en comptes d'ou cru fer-ho amb ou dur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada