dimarts, 3 de desembre del 2013

Galta de porc amb vi negre i cremosa parmentier de patata






Com ja s'acosten les Festes de Nadal, desde Ca l'Octavi Orrù començarem a donar idees per sorpendre durant aquests dies.





Ingredients per 4 persones:

6 galtes de porc o de vedella.
2 cebes de Figueres grans.
1 porro mitjà.
3 pastanagues.
8 grans de pebre negre.
2 litres de vi negre tempranillo.
Sal.
Pebre.

Per la parmentier de patata:

5 patates.
60 gr. de mantega.
Sal.

Preparació:

Primer de tot, disposarem d'un bol o d'un recipient prou gran perquè ens hi càpiga les galtes i el vi. 

Salpebrarem les galtes i les posarem dins del bol. Tallarem les cebes, el porro i les pastanagues a juliana, ho abocarem al bol juntament amb els grans de pebre i ho cobrirem amb el vi. Tot això ho deixarem macerar entre 1 hora - 1 hora 30 minuts.

Transcorregut el temps, disposarem d'una olla i posarem les galtes amb el vi i les verdures a coure a foc molt lent (de 1 al 6) número 5 durant 2 hores 30 minuts.

Mentrestant, tallarem la patata i la posarem a bullir amb un grapat de sal durant 30 minuts. L'apartarem del foc i la trinxarem amb una forquilla o amb un passa purés o amb un robot de cuina. Barrejarem la mantega i si veiem que no queda prou texturat, és a dir, no queda prou homogeni i elàstic i afegirem una mica d'aigua que hem utilitzat per bullir la patata i rectificarem de sal i s'escau. 

Finalitzada la parmantier de patata la reservarem.

Passades les 2 hores i 30 minuts separarem les galtes del vi i les verdures i les desossarem. 

Posarem la carn damunt del film i farem un cilindre amb l'ajuda del paper film. Quan el tinguem el deixarem a la nevera 1 hora.

Tot seguit, passarem les verdures i el vi per un colador xinès fins aconseguir una salsa fina. La posarem al foc una altra vegada i la reduirem durant uns 20 minuts.

Agafarem el cilindre de galta i el tallarem a rodanxes d'uns dos dits . Si veiem que la galta es trenca podria ser que no esta prou freda, llavors ho deixaríem una estona més a la nevera.

Disposarem d'una paella ben calenta i sallarem les rodanxes 2 minuts per banda, ho salsejarem amb la salsa prèviament calenta i l'acompanyarem amb la parmentier de patata que també havíem calentat anteriorment.

Serà en aquest punt quan ja estarà llest per menjar.

Ho podem fer amb galta de vedella o canvia el vi negre tempranillo per vi d'Oporto, inclús, acompanyar la parmentier amb unes verdures mini escaldades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada