diumenge, 12 de gener del 2014

Pa xinès al vapor





Avui us presento el pa xinès al vapor, basat en la recepta de Iban Yarza i modificat per un sevidor.
Espero que disfruteu com ho he fet jo durant el procès, però sobretot, menjant-los.




Ingredients (25-30 peces):

400 gr. farina purple orchid brand o de reposteria.
200 gr. d'aigua.
20 gr. de sucre.
10 gr. de llevat de pastilla o 3 gr del llevat sec (no royal).
4 gr. de sal.
175 gr. de carn picada de vedella.
175 gr. de carn picada de porc.
1 ceba de Figueres mitjana.
1 pastanaga mitjana.
1/4 de col.
Sal.
Pebre.

Preparació:

Primer de tot, disposarem d'un bol i barrejarem la farina, l'aigua (tèbia o freda), el sucre, el llevat i la sal.
Ho amassarem dins del bol i després al marbre durant uns 10-15 minuts fins que ens quedi una massa ben fina. Veureu que al principi sembla com si a la massa li faltés aigua, doncs bé,a mesura que anem amassant la cosa canvia. I ho deixarem reposar uns 45 minuts.

Mentrestant, començarem a preparar el farcit.

Tallarem la ceba, la pastanaga i la col a daus petits (més petits que un gra de pebre).

Tot seguit, ho abocarem en un bol, barrejarem les dues carns picades i ho salpebrarem i en acabat, ho deixarem reposar.

Transcorreguts els 45 minuts, veurem que la massa a duplicat el seu tamany. Doncs bé, agafarem la massa i la dividirem en peces de 20gr. i les bolejarem (donar-li forma de bola).

Un cop divides, veureu que surten sobre unes 30 peces (5 amunt, 5 avall). Les agafarem i d'una en una començarem a fer el pa xinès o les boles.

Les extendrem amb l'ajuda d'un marbre una mica enfarinat (perquè no s'enganxint) i d'un curró i li donarem forma d'oblea. Afegirem una cullerada sopera de farcit i sellarem.

Com ho sellem? Anirem juntant una punta de l'oblea amb el dit índex i una altra amb el dit el polze de la mà dreta, mentres que amb el dit polze de la mà esquerra anirem apretant el farcit, d'aquesta manera aconseguirem un sellat en forma d'acordeó.

Fetes les boles amb el farcit, les deixarem reposar uns 10 minuts més.

Mentrestant, posarem una olla al foc amb aigua perquè arrenqui el bull i generar el vapor que necessitarem per coure les boles.

Disposarem d'una vaporera convencional o de bambú típica xinesa "mishiki", li posarem una fulla de col o paper de cuina al damunt perquè les boles no s'ens enganxin un cop cuites.


Posarem les boles al damunt de les fulles de col i ho taparem. 

Ho courem 15 minuts, ho retirarem del foc i aixecarem la tapa fora del vapor poc a poc. 

Serà en aquest punt quan el pa xinès ja estarà llest per menjar.

Ho podem acompanyar amb salsa de soja, vinagre d'arròs o salsa picant Sriracha (chili sauce). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada