divendres, 31 de gener del 2014

Mousse de xocolata


Avui us presento un postre que per mi personalment estaria al capdavant d'una infinita llista de postres. Basada amb el llibre "Chocolate de alta costura" d'en William Curley, mestre xocolater i millor 
xocolater del Regne Unit diversos anys.



Ingredients (per 8 persones):

150 ml de llet.
60 gr. de rovells d'ous. (uns tres ous)
30 gr. de sucre.
320 gr. de xocolata negra o cobertura.
550 ml. de nata per muntar.

Preparació:

Disposarem d'un cassó i durem a ebullició la llet.

Mentrestant, batrarem els rovells d'ou amb el sucre, es a dir, els blanquejarem (fins que la barreja queda espumosa i amb un color groc - blanquinós).

Un cop la llet hagi bullit, hi abocarem la meitat als rovells blanquejats i remanarem fins que estigui tot ben homogeni. Tot seguit, disposarem d'aquesta barreja resultant i l'abocarem amb la resta de la llet dins del cassó, que courem a foc lent i remanant fins que quedi espès. Ho sabrem quan es comença ha engaxar a la paleta o cullera.

Disposarem d'un bol on trocejarem la xocolata a trossos ben petits. Abocarem la barreja anterior, passada primer per un colador i remenarem fins obtenir una crema de xocolata homogènia i densa. 

Arribats aquest punt, muntarem la nata líquida i un cop estigui llesta la afegirem poc a poc a la crema de xocolata amb moviments suaus i de baix a dalt perquè la nata no s'ens desmonti.

Ho posarem en motlles i al frigorífic durant unes tres hores.

Transcorregudes les 3 hores ja estarà llest per menjar el mousse.

Ho podem fer amb xocolata blanca o xocolata amb llet, també ho podem acompanyar amb taronja o nata muntada per sobre o inclús fuits secs picats per damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada