Avui us presento un postre que per mi personalment estaria al capdavant d'una infinita llista de postres. Basada amb el llibre "Chocolate de alta costura" d'en William Curley, mestre xocolater i millor
xocolater del Regne Unit diversos anys.
Ingredients (per 8 persones):
150 ml de llet.
60 gr. de rovells d'ous. (uns tres ous)
30 gr. de sucre.
320 gr. de xocolata negra o cobertura.
550 ml. de nata per muntar.
Preparació:
Disposarem d'un cassó i durem a ebullició la llet.
Mentrestant, batrarem els rovells d'ou amb el sucre, es a dir, els blanquejarem (fins que la barreja queda espumosa i amb un color groc - blanquinós).
Un cop la llet hagi bullit, hi abocarem la meitat als rovells blanquejats i remanarem fins que estigui tot ben homogeni. Tot seguit, disposarem d'aquesta barreja resultant i l'abocarem amb la resta de la llet dins del cassó, que courem a foc lent i remanant fins que quedi espès. Ho sabrem quan es comença ha engaxar a la paleta o cullera.
Disposarem d'un bol on trocejarem la xocolata a trossos ben petits. Abocarem la barreja anterior, passada primer per un colador i remenarem fins obtenir una crema de xocolata homogènia i densa.
Arribats aquest punt, muntarem la nata líquida i un cop estigui llesta la afegirem poc a poc a la crema de xocolata amb moviments suaus i de baix a dalt perquè la nata no s'ens desmonti.
Ho posarem en motlles i al frigorífic durant unes tres hores.
Transcorregudes les 3 hores ja estarà llest per menjar el mousse.
Ho podem fer amb xocolata blanca o xocolata amb llet, també ho podem acompanyar amb taronja o nata muntada per sobre o inclús fuits secs picats per damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada