dijous, 6 de febrer del 2014

Verdures al vapor

Avui us parlaré de la cuina al vapor, una tècnica de cocció fàcil, saludable i que manté l'essència del propi producte. 

La cuina al vapor no és res més que la cocció d'un aliment amb el vapor que genera un líquid (generalment és l'aigua) en estat d'ebullició. D'aquesta manera, el vapor filtra per l'aliment, penetra dins d'aquest i per tant, el cou de manera immediata.

El fet de coure al vapor qualsevol aliment fa que mantingui millor les seves propietats, així com el color i la tendresa del mateix, ja que al no utilitzar ni sal, ni oli, ni aigua, ni cap altre líquid directament, serà més gustós i agradable en boca.

Per cuinar al vapor podem utilitzar olles, tamitzadores, olles elèctriques, materials de silicona o el mishiki o cistella de bambú. Aquest últim serà el que utilitzarem per fer la recepta d'avui.

Ingredients per 4 persones:

1 carbassó.
3 pastanagues.
10 mongetes tendres.
6 cols de Brusseles.
1/4 de coliflor.
1/4 de bróquil.

Preparació:

Primer de tot, netejarem totes les verdures per treure.li qualsevol resta de sorra o insecta que hi pugui haver.

Tot seguit, tallarem les verdures a juliana, es a dir, a bastonets de tamanys similars, menys les cols de Brusseles (que aniran senceres), el bròquil i la coliflor que els tallarem per ramallets o per flors.

Disposarem del "mishiki" que és la cistella de bambú xinesa (encara que potser qualsevol altre estri abans esmentat) i col·locarem les verdures de manera ordenada. 

En acabat, taparem les verdures amb pròpia tapa del "mishiki".

Posarem un cassó al foc amb aigua. Quan estigui bullint l'aigua, posarem el "mishiki" damunt i calcularem uns 10- 15 minuts.

Transcorreguts aquest minuts, destaparem amb molta cura de no cremar-nos i ja estaran llestes per menjar.


Podem acompanyar les verdures amb un raig d'oli, maoinesa o salsa romesco.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada